Friday, July 10, 2009

winduuuuuu +.+

#1
ari ni genap 5 ari mama tglkn aku kt koboi town gini.kadang2 timbul juga d pikiran.nape mama tglkn kt cni.kalo nk tgl kn tgl kn la kt klcc ke kl tower ke kt queensbay ke tak pon takat tepeng sentral pon jd la.ini tak.pekan koboi ni jugak yg menjadi keinginan nye tglkn aku.aishhh ~musykill dgn perangai mama.siap nk tydo bermalam2 d cni.seronok sgt kah die d cni ?pelik la org2 berusia sekarang ni.yg tak menjadi pilihan jiwa remaja tuh la yg menjadi pilihan mereka.hairan2 ~ati memberontak.bila d tny2 mama ckp "anta balik kamu ke kolej la budak".debushhhh ~hampir aku lupa pulak tmpt aku menimba ilmu d cni.cisss ~aku kira aku juga tergolong dlm golongan berusia la kalo begini kerna koboi town yg menjadi pilihan org2 berusia menjadi pilihan aku untuk menimba padi selut serta ilmu.lima ari lepas juga berjumpa juga aku ngan rakan2 rumah ku yg dr seberang laut sana.d tambah dgn kemasukan budak baru yg juga asal dr seberang laut sana.aku pulak yg d pulaukn langkawi ~mereka bercakap bahasa kebangsaan mereka sesama mereka.ahhhh~sunggoh perit mencuba bahasa kebangsaan mereka.
semenjak 2 3 ari lepas aku da mula rendu kn mama.rendu kn masakan nya.rendu kan tyme break1st pg2 serta lunch d meja dapor.mengkin mama juga terasa kerana hanya kami bertiga saja yg ada d uma tuh.memandangkn yg laen sudah behijrah ke pekan2 besar.aku juga yg pindah ke pekan koboi ni.so aku pikir2 kn tgl mama sama papa saja d uma tuh.aku juga paling rendukn abg muuuu yg semakin kacahk tuh ~siap berkumis sekarang ni.tp yg ta tahan nya w/pon nmpk macam kachak dan tough dia sebenarnya selalu saja kalah jika bergadoh dengan abg kawasan yg juga merupakan kuceng jirang lorong berlainan ~jenuh juga nk selamat kn dia .cuma aku berasa sgt rendu sama kau lah abg muuuu ~renduu yg teramat .bila kira2 aku pikir mao saja pulang mggu ni.namun hasrat d batalkn.ermmm.tangguh ~
____________________________________________________________________________________________________________________

#2
aku juga semakin rendu akn bilik yg suram2 kuku tuh serta the empukness thing in da world si katil yg mempunyai 3 lapis tilam serta 6 biji bantal d tambah dgn patrick serta mickey yg turut serta besama2 dgn 2 bnd yg sungguh lembut d pelok.ohhh~rendu2.jika dulu d rumah waktu tydur sgguh sharp.ta pena nye lewat.kadang2 telebey awal gara2 katil 3 tilam tuh.sepatutnya katil satu tilam tp akibat perpindahan rumah yg berlaku jadi tilam tuh d letakkn pula dlm bilik aku kerna dlu tuh tilam2 busuk aku juga :D jd bila suda pindah aku saja yg layak amek tilam2 tuh.jd waktu tydur sgt berkualiti d uma berbanding d cni.sunggoh.tilam2 d cni blum dpt mengalahkn tilam d uma.yaaa ~semua bnd d uma sgt indah belaka ~ yaaa.kenangan indah.cait!!mcm la ta blk da pas ney .ciss sekali pada tuan punya blog ni.
____________________________________________________________________________________________________________________

#3
kemarin bermaksud sehari yg lepas mungkin ~sudah lupa.ke kelas jepun besama2 mereka ini.ngomolan dlm ati "ermmm ni kali 1st n yg last aku masok klas ni.pas ni tidak mahu dtg la kerna nmpk sepeti tidak menarik atau mungkin akn aku ponteng saja kelas ni" hajat ini telah aku suarakn pada rakan2 .mereka agak akur.yela ~jika kau kata tidak mahu jawapan nye sama dgn tidak mahu .jd masok kelas.sebelum ituh lepak d lua melihat budak2 lalu lalang.biasa la da taun 4.konfiden lebey sket berbanding tahun2 seblom ni.d sapa tiba2 ole seorg manusia yg bakal masok kelas yg sama.tp tidak pula aku amek pusing kerna rakan aku yg sorng ni bilang bukan ituh lec ngaja jepun ~ setelah seketika masuk la kami ke dlm besama manusia tadik.alih2 rupa nya dia la jejaka yg akan mengaja bahasa jepun ituh.ohhh ~penkreas tehenti sebenta.mestila dia suda cam muka kami2 ni.tp aku yakin dia maseyh belum tahu siapa kami .d setengah kn cerita aku lupa pulak nk sain attendant.cisss ~kesilapan yg ta ta patot d buat ole bdk taun 4.tulah riak pada mulanya .ala.bdk tahun 4 juga manusia biasa yg akn melakukan kesilapan~sekali nama d sebut ole jejaka tadik sekaligus menyebut nama aku yg menarik ini dlm bahasa jepun ~ WATASHI-WA SEIKOSHIMASU .sambil bebisik dia berkata "da dpt da 1 nama.kompom ta ley ponteng".dengggg ~pankreas aku tehenti skali lagi.nasib jantung aku still dlm tekanan normal ~.~
hajat aku yg asal td tepaksa d batal kn dek kerana dia sudah aim nama aku ituh.abes menjadi ejekan mereka2 dgn pekataan padan muka.hari2 mendatang aku harus menunjukkn muka pada si lecturer tuh ~hajat aku untuk dtg kelas ari petama saja tepaksa d tangguh kn.ahhhh ~begini pulak jadinya .




5 comments:

plasterakuluka said...

zzzZZzzz

cHeda tHe ngaHNgaH said...

haahhha.....gyah...watashiwa seikoshimasu...chantek gak namer ituh...
kampung koboi yg xder air neh kn...tp ader sawah padi okie aper?...hehhe,,
musti ko cam nk sepakkk jer ak kn??..hehehe...

cHeda tHe ngaHNgaH said...

haahhha.....gyah...watashiwa seikoshimasu...chantek gak namer ituh...
kampung koboi yg xder air neh kn...tp ader sawah padi okie aper?...hehhe,,
musti ko cam nk sepakkk jer ak kn??..hehehe...

plasterakuluka said...
This comment has been removed by the author.
plasterakuluka said...

ha3 ~
phm pon kau
:b

otsukarei sama deshita !

shittsureishimas ~org da usha2 tuh.
:DDD